מאוסף תערוכות העיצוב: משחקי פיסול (1972) באגף הנוער, מוזיאון ישראל

התערוכה "משחקי פיסול", שהוצגה בשנת 1972 באגף הנוער של מוזיאון ארץ ישראל באוצרות איזיקה גאון, הייתה ניסיון נועז וחדשני לקרב את הקהל הרחב לעולם האמנות דרך חוויית משחק פעילה. התערוכה כללה אובייקטים פיסוליים, צעצועים וחפצי משחק - רובם אינטראקטיביים - שנועדו לעורר תגובה, מעורבות ופעולה מצד המבקרים.
 
הרעיון לתערוכה התגבש לאורך שנים ועסק בגישור על הפער שבין הצופה הפסיבי ליצירת האמנות. במקום להביט ממרחק, הוזמנו המבקרים לגעת, להפעיל, לחקור ולהשתעשע באובייקטים – ובכך לחוש קרבה ושותפות ביצירה.
תחילה פנו האוצרים לפסלים, אך בהמשך הורחב המעגל לשיתופי פעולה עם סטודנטים לעיצוב, מהנדסים, נגנים, חוקרים ואמנים נוספים - מתוך מטרה לעודד יצירה ישראלית מקורית ולפרוץ גבולות דיסציפלינריים. כל אובייקט נבחן על פי יכולתו לעורר תגובה פעילה מצד הקהל.

 
בין המוצגים ניתן היה למצוא תרשימים, צילומים, מודלים אינטראקטיביים ואף עבודות נייר לגזירה והדבקה שניתנו כמתנה להמשך משחק בבית. עם זאת, גם האוצרים הודו: ייתכן שלא כל אובייקט בתערוכה ייחשב "אמנות" במובנה המסורתי - אבל כולם נוצרו מתוך חזון, דיאלוג ופתיחות ליוצרים חדשים ולמדיומים לא שגרתיים.
 
יותר מכל, ביקשה התערוכה לבחון את תגובת הקהל: האם יתפתה לשחק? האם יבחר במפגש חי, מוחשי, עם האמנות?