כנעני גלי

מעצבת טקסטיל, מרצה בכירה במחלקה לעיצוב טקסטיל, בה היא מלמדת קורסים שונים באריגה, שימשה כממלאת מקום ראשת המחלקה בין השנים 2017-2019. לימדה גם בתואר השני לעיצוב בשנקר ובמחלקה לצורפות ואופנה בבצלאל.

בוגרת בהצטיינות את התואר הראשון במחלקה לעיצוב טקסטיל ולימודי המשך ב-Kanazawa College of Art and Design, יפן.

כנעני גדלה בבית בו הטקסטיל היה שזור בחיי היומיום, עבדותה הענפה לוקחת חלק בתעשייה, בחינוך ובקידום תחום הטקסטיל, דרך עבודה בסטודיו, בתחום ההוראה ובשנים האחרונות גם באוצרות. כשעבודת הסטודיו, מסמלת עבודה את היותה יוצרת חופשית ועצמאית הבוחנת את הזירה בה מתאפשר לה לשאול שאלות הנוגעות למהות התחום, לערער על מוסכמותיו ולהטיל ספק.

פעולותיה נובעות מתוך כבוד גדול להיסטוריה, להשקעת מיליארדי שעות אדם של אלו שהיו כאן לפנינו; שארגו, רקמו, ליבדו, צבעו והדפיסו, שיכללו את כל הטכנולוגיות האלה ללא הרף ויצרו את המגוון האדיר של טקסטיל בעולם. פעמים רבות העבודה שלה מתחילה במחקר ולימוד של טכניקה מסורתית המשמשת כבסיס לשינוי - שינוי של חומר, קנה מידה, סדר הדברים.

הטקסטיל עבורה, מלווה אותנו יותר מכל חומר או מדיום אחר, משעת היקיצה ועד שאנחנו הולכים לישון, מלידה ועד מוות, בכל תחנות החיים, במופעו השגרתי או החגיגי, הפך עבור רבים לכמעט שקוף. הוא נמצא שם, אבל לא נותנים את הדעת על העובדה שמישהו עיצב אותו והוא אינו תולדה אוטומטית של המכונה. מישהו בחר את משקל החוט, את צבעו, החליט על המרווח בין הפסים ועל הטקסטורה התבליטית או השטוחה. בעבודותה היא מבקשת להשהות את המבט של הצופה, להפנות זרקור אל הפשוט והיום־יומי, לעורר מחשבה על יצירה ועל תרבות.

כנעני היא מעצבת, חוקרת, אוצרת ואמנית. עבודותיה מוצגות בתערוכות יחיד ותערוכות קבוצתיות בארץ ובעולם; ביפן, גרמניה, אנגליה, ובארץ; במוזיאון ת"א, מוזיאון ישראל ומוזיאון א"י. עבודותיה לוקחות חלק באוספים של מוזיאון ת"א, מוזיאון ישראל, ספריית החומרים ועוד.

זוכת פרס אנדי לשנת 2013, פרס העיצוב של משרד החינוך לשנת 2013
ופרס רוטשילד לאופנה צורפות וטקסטיל 2022

designer-name

צילום: אמנון חורש