מיכל אביתר

מיכל אביתר היא מעצבת רב תחומית, בוגרת תואר ראשון ושני בעיצוב תעשייתי בבצלאל ומייסדת שותפה בסטודיו מ.ל.א. היא פועלת במפגש שבין הגוף, החומר והסביבה, ויוצרת חוויות עיצוב רב־חושיות בהן הצופה אינו רק מתבונן - אלא משתתף פעיל, פיזית ורגשית. עבודתה משלבת עיצוב תעשייתי, אוכל כחומר גלם יצירתי, וחשיבה על מרחב, זמן ותרבות - מהמרקם של הריצפה עליה צועדים, דרך הריחות המרחפים באוויר, ועד למעברי הטעם בכל ביס.

״השילוב בין אוכל לעיצוב תעשייתי הוא חלק טבעי בעשייה היומיומית שלי. המטבח והסטודיו פועלים בסנכרון - הצורה משפיעה על הטעם, הטעם משפיע על הצורה והטכניקה, וכך נמשך המחזור עד שצורה, טעם, טכניקה וחלל מתמזגים ליצירה הרמונית אחת״

אביתר רואה בעיצוב יכולת לייצר מחשבות ורגשות בדרך הרמונית ומודעת. כל פרויקט חדש הוא מרחב של מחקר והקשבה, שבו עולות שאלות על יחסי זמן, מקום, חומר ופואטיקה של מרחב. כאשר מתעוררים אתגרי עיצוב או כשלים טכניים, היא חוזרת ליסוד הכוונה שלה ולאמפתיה פיזית כלפי סוגי הצופים השונים שחווים את העבודה. התרבות והסוציאליזציה שומרות על מערכת כללים - מתי להשתמש בעץ, זכוכית, חימר או פלסטיק, מה מסמלת תלבושת המבצע, כיצד מטפלים בחומר אכיל ומי מטפל בו ובאילו כלים - והכללים הללו מהווים חלק מהבריף העיצובי.

אביתר שימשה מרצה אורחת באוניברסיטאות מישיגן, וושינגטון ובוסטון במסגרת תוכנית Bamah Visiting Artist, שם הובילה קורסים באמנות רב-חושית. עבודותיה הוצגו באירועים שונים בישראל ובעולם, כולל מוזיאון ישראל, ביאנלה תל אביב לאמנות ועיצוב, קוואדריאנלה לפרפורמנס בפראג, ושבוע העיצוב ירושלים. היא זכתה במענקי יצירה ובפרסים, ביניהם פרס ראשון לתערוכה מצטיינת ב-DesignArt Tokyo ופרס מפעל הפיס לאמנות ותרבות.


designer-name