בודקו יוסף

יוסף בודקו (1888, פולין – 1940, ישראל) היה אומן, מעצב גרפי, מאייר, טיפוגרף ומחנך. למד ציור בווילנה, וגרפיקה ואומנות בברלין, ובשנת 1933 עלה לארץ. כמאייר יצר בין השאר עיטורים ואיורים לספרים של סופרים דוגמת ביאליק ועגנון, כמעצב יצר בין השאר תווי ספר (אקס ליבריס) ועבודות גרפיות בעבור גופים ציוניים דוגמת קק״ל, וכטיפוגרף עיצב גופן הקרוי על שמו. יוסף בודקו, שעלה רק שנתיים לכן לארץ ישראל נכנס לתפקידו כמנהל הראשון של המוסד "בצלאל החדש" בירושלים. השנה היא שנת 1935, טרום הקמת המדינה. 
היה תלמידו של הגרפיקאי והצייר היהודי הנודע הרמן שטרוק. עיקר עבודתו היו בחיתוכי עץ ובציור, ויצר שורה ארוכה של תחריטים, חיתוכי עץ ורישומים. כאשר נושאי יצירותיו שאובים מחיי היהודים בארצות הגולה, מחייה של העיירה היהודית בימי חג וימי חול, מתולדות עם ישראל ומן המקרא, חלקם ציורים לא-מציאותיים ועיטורים ליצירות ספרותיות. זכה בחייו להכרה יהודית נכבדה על איוריו לסופרים ומשוררים החשובים של אותה תקופה בהם איור הגדה של פסח, עיצוב תווי ספר, איור כתבי עגנון, איור ועיצוב ארבעת כרכי מהדורת יובל החמישים של כתבי ביאליק (1923), עיצוב כותרת שבועון "העולם" שהיה העיתון הרשמי של ההסתדרות הציונית העולמית (1920).  בודוקו כמנהל בצלאל שם דגש על לימודי טיפוגרפיה, גרפיקה ואומנות שימושית במטרה להמשיך את הפעולה היצרנית והאומנותית בארץ ישראל אך גישתו בשונה מקודמיו עודדה שילוב האומנים בתעשייה המקומית להבדיל מהסדנאות פנים מוסדיות שהיו נהוגות קודם לכן. 
משנפתח בית הספר לאמנויות 'בצלאל החדש' בירושלים, כיהן בודקו כמנהל המוסד עד יום מותו חמש שנים לאחר מכן עקב מחלה. בשנות כהונתו כמנהל בצלאל השקיע את מרב מרצו בתפקיד, וכמעט לא נתפנה ליצירתו האומנותית.