• האוסף
  • מעצבות ומעצבים
  • תגיות
  • פודקאסט ושיחות
  • מחקר
  • אודות
  • צרו קשר
חומרי הזמן
Previous Next

חומרי הזמן

"חומרי הזמן" חומר וזמן הם מושגים המעסיקים ונוכחים בעבודות של ואנג. הזהב כחומר, אך גם כמושג המבטא על-זמניות. ההבעה הצורנית של העבודה שעוצבה לביאנלה ממשיכה את המוטיב של חוסר צורה מוגדרת או "היעדר צורה" שבא לידי ביטוי יותר ויותר בעבודותיה. השאלה המרכזית שמובילה אותה היא איך לעצב גוף חומרי ותלת ממדי העומד עצמאית בחלל ובכל זאת להימנע מלתת לו צורה.

העבודה נוצרה מתוך השילוב של הזהב הטהור כחומר על-זמני, והעיבוד המכני שנותן לעבודה את צורתה, והלחץ המופעל על הזהב לאורך זמן, תוך בחינת הרגע המסתורי בו הזהב נכנע להפעלת כוח חיצוני כפטישים, סדנים, או ערגול עד להיסדקות והתפוררות.

"הצהרת אמן" - טקסט שכתבתי לביאנלה "חומרי הזמן": "התכשיט המוצג עשוי זהב טהור. הזהב הינו יסוד בהיבט הפיזי אך עבורי הינו יסוד גם בהיבט התרבותי – רוחני. המושג "זמני" הנו אלמנט מרכזי בחוויה אישית זו. העבודה מציגה "ניסיון נואש" להתמודדות של האני הזמני עם הזהב הבלתי מתכלה, וזאת על ידי הפעלת כוח פיזי מכני. התוצאה: דחיסה וערגול של הזהב הטהור עד לכדי התפוררות. כאשר אני מודעת לכך שדי במקור חום כלשהו כדי שהפירורים ישובו ויתאחדו לגוש מלוכד וטהור, עליו אוכל להפעיל שוב כוח עד כתישה לפירורים וכך שוב ושוב.

חומרים: זהב טהור 24 קרט
טכניקת עבודה: עירגול בואלץ חשמלי
צילום: ליאוניד פדרול קביטקובסקי
מעצב
בתיה ואנג
שנה
2015
מדינה
ישראל
תחום
עיצוב תכשיטים
מס. קטלוגי
J-WaB-16
באדיבות
ואנג בתיה
תגיות
גבולות חומר גלם נוף נוף הארץ עיצוב כללי פירוק והרכבה

עוד פריטים מהאוסף

סט הבדלה
סט הבדלה
עינת לידר
2012
גדרות ומצלמות גדרות ומצלמות
גדרות ומצלמות
עינת לידר
2011
Carpetry Carpetry
Carpetry
עינת לידר
2018
לימוד שיער
לימוד שיער
עינת לידר
2019
נשמה אישית 2#
נשמה אישית 2#
עינת לידר
2017

מרכז שנקר לתיעוד וחקר העיצוב בישראל
logo
מרכז שנקר לתיעוד וחקר העיצוב בישראל
instagram facebook
| תנאי שימוש

Site by Wuwa / BOA Ideas

Site by Wuwa / BOA Ideas